Binnenkijken bij Brenda

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 07:00

Niets leuker dan binnenkijken bij iemand anders in huis. Persoonlijk vind ik ook vrij weinig leuker dan een woning inrichten. Mijn droom is een ongelimiteerd budget en zero beperkingen vanuit mijn wederhelft. Een. Heel. Huis. Inrichten. Dan zit er geen witte muur meer in die woning. Dan kan het maar zo zijn dat je vintage spulletjes in combinatie met kakstrakke meubels terug vind. Veel bloemen, accessoires en warme kleuren. Wat een genot om daar over te fantaseren.  

Binnenkijken in onze kinderkamers 

Zelf inrichten? Heerlijk! Op Pinterst en Instagram wegdromen bij andere (kinder)kamers geeft me minstens net zo veel plezier. Deze rubriek is voor vrouwen zoals mijzelf. Die precies daar goed op gaan. Ik richt me op kinderkamers. En ik bijt zelf de spits af.

Wij hebben er twee. Kinderen. En dus ook kinderkamers. Beiden zijn ze totaal verschillend. Kijk lekker mee naar onze kinderkamer inrichting. En doe kinderkamer inspiratie op! 

Binnenkijken kinderkamers
Kinderkamer inspiratie

Kinderkamer Maren (5 jaar) 

Met de komst van Maren heeft Niek op zolder een extra kamer gebouwd. Om het ruimteverlies te beperken hebben we een grote schuifdeur geplaatst. Ook zijn er twee grote ramen in het dak geplaatst zodat er voldoende licht in haar kamer valt. 

Kleur maakt de kinderkamer 

Waar haar babykamertje nog okergeel was, wil ik nu wat warmers. Op de muur zit een taupe kleur van Flexa (leisteengrijs). Dit is een goede basis, want hiermee kan ik eindeloos combineren. Voor het bed hebben we gekozen voor een twijfelaar (1.40 meter) zodat logeetjes gewoon bij haar in bed kunnen. Het bed is van Kikke in Nijverdal. Wat sowieso een hele inspirerende (kinder) woonwinkel is. Hou hun socials in de gaten want er zijn vaak ook kortingsrondes daar die de moeite waard zijn! Met dit bed kun je ook handig combineren in accessoires. Er hangen nu lampjes en papieren sterren aan, maar die kan ik makkelijk vervangen voor slingers of hangplanten. En soms gooi ik een doek over het hele bed, dan heeft Maren een tent om in te spelen. Succes gegarandeerd. 

Meisjeskamer inrichting
Kinderkamer kast DIY

Textiel in de kinderkamer

Wil je een warme kinderkamer? Werk met veel textiel! We hadden op zolder al een mooie houten vloer liggen, maar veel liever had ik eigenlijk vloerbedekking. Om dat te compenseren heb ik hier gekozen voor 2 grote vloerkleden (Volero). Op de muur ook nog eens een wandkleed. Ik weet niet meer zeker waar wij het wandtapijt hebben gekocht, maar ik heb deze onlangs nog bij Wonder & Melon gespot. 

Originele kindermeubels 

Wat een kinderkamer uniek maakt is als je standaard meubelen 'eigen' maakt. Ik heb echt liefde voor zelf meubels schilderen en meubels oppimpen. Deze kasten (bijvoorbeeld). Zijn van die standaard Ikea kasten (weet het type niet meer), waar ik Doing Goods (deur)knopjes voor heb gekocht. Gelijk uniek! 

De leukste kinderkamers
Kinderkamer inrichting ideëen

Kinderkamer Juune (4 jaar) 

Juune is op het oude kamertje van Maren gekomen. Ik was helemaal klaar met okergeel en wou een heel 'lief' kamertje voor haar maken. Ik koos op de muur voor een créme kleur (Flexa roomwit) om de kamer iets meer warmte te geven. Ik heb alle muren geverfd. Wou het plafond ook dezelfde kleur geven. Maar ik kreeg restricties mee van de chef. 

Kinderkamer accesoires is key 

Het sprookjesachtige lampje is de 'Joseph Bunny lamp' via Mevrouw Aardbei. Deze wou ik al sinds de zwangerschap van Maren. Maar te prijzig. Twee jaar later zat de lamp nog in mijn hoofd. Nu vond ik het legitiem om deze alsnog aan te schaffen. En nog geen dag spijt gehad. De letters 'Juune' had ik ergens online besteld. Maar kwamen heel lelijk aan. Dus ik heb deze zelf nog eens overgespoten met goudspray van de Action. 

Sprookjesachtige kinderkamers
Kinderkamer behang
Kinderkamer Desenio posters

Echte meisjeskamer 

Dit fantastische poppenhuis is van Petit Amélie. Die ook prachtige kindermeubeltjes heeft! De inhoud zijn voornamelijk Maileg muisjes en accessoires. Ze speelt er ondertussen niet super veel mee, maar kan het nog niet over mijn hart verkrijgen om deze op Vinted te zetten. Ik vind het zelf nog allemaal lekker poppig. Een echte meisjeskamer kan toch niet zonder poppenhuis? 

De wandhaakjes, boven het bed,  zijn van Doing Goods. Daar hangen wat persoonlijke dingen aan. Waaronder de rozenkrans uit Lourdes die de meisjes van mijn moeder hebben gekregen. Is me erg dierbaar. De posters en lijstjes zijn van Desenio. Het schommelstoeltje is van Marktplaats. 

Kinderkamers om bij weg te dromen

Betover de kinderkamer met behang

Ik ben ook echt dol op behang. Ik vind behang gelijk zo sfeervol. Deze is van Koester Conceptstore. Ik had hier zo nog 5 andere prints kunnen kiezen. 

De meubeltjes (bed en kast) zijn van Juffrouw Kwast uit Nijverdal. Zij knapt meubeltjes weer op en geeft het een tweede kans. Zo is het ook mogelijk om zelf van tevoren een kleur aan te geven! Vond ik dus ideaal. We hebben hier voor een iets kleiner bedje gekozen omdat het zo precies in het nisje paste.

De hanglamp is van de Ikea. Niek vind deze tot de dag van vandaag nog steeds harstikke lelijk. Dat krijg je er van als ik het plafond geen kleur mag doen. 

Beide kamertjes zijn fijne plekjes, maar die van Juune is mijn favoriet. Het is zo'n lekker warm nisje geworden. Misschien binnenkort toch maar eens weer met die van Maren aan de slag... 

Instagram kinderkamers inspo

Ik deel graag waar ik zelf helemaal geïnspireerd door raak. Dit is mijn top 5! 

#1. Velvet kleuren vintage

#2. Daily dose of goldie

#3. De Huismuts

#4. Fleursdamelie

#5. Enstijl 

Mijn go to adresjes voor kinderkamers en decoratie 

Bij deze (web)shops kan ik eigenlijk altijd slagen. Of ik nu echt wat nodig heb of niet. 

 

Nog een goede kinderkamer (web)winkel tip? Drop deze hieronder! 

Reactie plaatsen

Reacties

Truus van Dam
een jaar geleden

Erg leuk om te lezen, en waar je die leuke spulletjes en ideeën weg haalt.