10x originele schoencadeautjes!

Nog heel even. En dan start het Sinterklaasjournaal. Zijn de kinderen in de ban van alles wat Sint, de pieten, paarden en de boot meemaken op weg naar Nederland. En zou het allemaal wel goed gaan met de cadeaus??

Lees meer »

Bakken voor Halloween... griezelig gemakkelijk!

Ik ben van het type: kleine moeite, groots effect.  Ja, ik vind het heel leuk om met de meisjes te bakken. Nee, ik vind het niet chill als ik na het moment suprême nog een hele tijd bezig ben met opruimen. En ik sta ook niet te springen om veel voorbereidend werk. Wil je ook hapjes of bakken voor Halloween, maar dan easy-stijl? Dan is dit de post waarop je zit te wachten. 

Lees meer »

Eerst hulp bij juffen en meester-cadeaus

Ze zijn de superhelden van de klaslokalen. De kapiteins van de educatieve reis die we de basisschool noemen. En als de allerlaatste schooldag aanbreekt is het aan ons om ze waardig te bedanken. Juffen. En meesters. Die zijn nu even 'first'. Laten we de rode loper uitrollen. De confetti afschieten. En een aantal mieterse cadeaus voor ze fiksen. Niks suffig. Keihard superhelden waardig! 15 x juffencadeaus / meestercadeaus die even origineel als verrassend eenvoudig zijn. Voor juffendag, meesterdag of einde schoojaar. 

Lees meer »

Vaderdag hotspot in Twente!

Kinderen die ontbijt op bed maken. Een tekening voor papa. Dan naar je schoonvader. En naar je eigen vader. Dat is zo'n beetje de standaard strekking van vaderdag. Leuk? Ligt eraan. Vind je kruimels in bed fijn? Zit je te wachten op nog een tekening aan de muur? Vind je het prettig om op Vaderdag allemaal verplichtingen te hebben die buiten jou om gaan? 

Lees meer »

Magnifieke Moederdag!

'Jij bent een poepie' fluistert Juune hier in mijn oor. Lekker Juune. Op zo'n moment vraag ik me wel eens af: Zou mijn moeder ook zo'n fase met mij hebben gehad? Vast hoor. Alleen moeilijk voor te stellen.  Precies dat denk ik ook als ik gefrustreerd raak met de kinderen. Of als ik niet meer weet hoe ik onze huilende of driftige dochter(s) aan moet pakken. Zou mijn moeder ook door al deze fases heen zijn gegaan?

Lees meer »