10x originele schoencadeautjes!

Gepubliceerd op 9 november 2023 om 06:00

Inspiratie voor originele (& budgetproof) Sinterklaas cadeautjes 

Nog heel even. En dan start het Sinterklaasjournaal. Zijn de kinderen in de ban van alles wat Sint, de pieten, paarden en de boot meemaken op weg naar Nederland. En zou het allemaal wel goed gaan met de cadeaus??

Natuurlijk komt dat goed. Want die haal jij gewoon. En dat is weer keihard werken. Originele cadeaus bedenken, op tijd binnen en ongezien in huis te krijgen. In die schoen. Ik ga je een klein beetje op weg helpen met 10 knetterleuke schoencadeautjes onder de €20. En als je nu besteld ben je sowieso op tijd! 

10 x schoencadeautjes voor jongens en meisjes 

#1. Haarmascara

Say Whut? In een ver verleden was dit ook al een hit. Ik kan me nog herinneren dat ik in de puberteit voor het uitgaan nog even een paar lokjes van mijn haar kleurde. Toen waren het brave haarkleuren. Nu zijn het te gekke knalkleuren. Hier thuis lopen ze wel warm voor het idee van roze en paarse haarlokjes. En het is tijdelijk. Scheelt weer wat stress. Onder andere verkrijgbaar bij Haas in Aap in Haaksbergen (€12,95). 

#2. Matching armbandje met mama 

Twinning met mama! Enorm schattig. Deze prachtige armbanden zijn van Creezions. Zij maakt deze armbanden zelf. Wat als voordeel heeft dat ze ook nog één en ander op maat kan aanpassen. Uniek en toch betaalbaar. Bovendien blijven de sieraden erg mooi. Aanrader deze! 

Kinderarmbandje €7,49 en volwassene €8,99. 

#3. Speelzand van Grenn

Nog steeds favoriet hier. En wat ideaal is: je kunt telkens een onderdeel hiervan in de schoen doen. Dus de ene dag het zand zelf, een week later de vormpjes en weer een week later een grote speelbak. Mooie duurzame producten. Onder andere verkrijgbaar via Haas en Aap (ook online). 

Speelzand €16,95. Vormpjes €10,49. Mini speelbakset €20,99. 

#4. Haarspeldjes, haarelastiekjes en lieve haarbandjes 

Waarom zou een schoencadeautje niet praktisch kunnen zijn? Het hoeft niet persé speelgoed te zijn natuurlijk. Onze meiden maak je net zo blij met leuke knipjes en haarbandjes. Deze leukerds zijn verkrijgbaar via Creezions. Vanaf €1,99.

#5. Zweefvliegtuig van foam

Deze heb je vast op het schoolplein als eens voorbij zien komen. En niet voor niks.  Want deze zijn keileuk. Het vliegtuigje is mooi licht en zweeft echt door de lucht. Kids erachter rennen om weer verder te laten vliegen. Bij elke speelgoedwinkel verkrijgbaar. Ook bij de Action te koop. €1,79. 

#6. Puzzel 

Kijk. Een puzzel op zich is weinig origineel. Maar deze leuke versie van Janod van een historisch museum is zeker wel origineel! Geschikt voor kids vanaf 6 jaar. Dus ook een lekkere uitdagende puzzel. En ook nog eens knettertjegoed voor het training van ruimtelijk inzicht en motoriek (hand-oog coördinatie). Dat zal onze dochters worst wezen. Die vinden het vooral leuk om samen met mij te doen. En met zo'n plaatje van een puzzel vind ik het zelf ook niet heel erg. 

Bij verschillende speelgoedwinkels verkrijgbaar. Onder andere bij Mevrouw Aardbei (met inpakservice!).

Overigens heeft dit merk (Janod) nog veel meer leuks aan speelgoed. Bijvoorbeeld ook de leuke magneti boeken.  

#7. Disco paddenstoel! 

Het staat prachtig op de kinderkamer. En als de zon of het licht erop schijnt is het een dromerig gezicht. Deze leukerds zijn te koop bij de Kwantum (€10). 

#8. Bon voor entree van een speeltuin of pretpark 

Het is je vast niet opgevallen, maar we gaan geregeld een dagje op stap met de meiden. Entree is doorgaans best prijzig voor een pretpark, museum of andere activiteit. Waarom geen bon geven met Sinterklaas? 

Saai om te geven? Think again. Onze meiden waren vorig jaar helemaal trots toen ze een bon van Monkeytown van de Sint kregen. Ze dachten echt dat ze daarmee de sleutel van Monkey Town in handen kregen. Dikke hit. Cadeaubon Monkey Town €9,95. 

 

#9. Onderzetters 

Stiekem gooi ik er ook een prachtig cadeau voor jou in. Creezions heeft prachtige sieraden voor volwassenen. Maar daarnaast maakt ze ook verschillende woonaccessoires. Zoals deze lieve onderzetters van jesmonite. Een stukje kunst op je koffietafel. En wat een sfeervolle kleur! €14,95. 

#10. Autoweg van Vilt 

Klassieker in een nieuw jasje. De auto snelweg staat gegarandeerd voor veel speelplezier. Ik kende de traditionele autobaan al wel. Of het speelkleed. Maar dit is de 2023 versie. Hoe handig? Makkelijk op te bouwen, makkelijk op te bergen en neemt niet gelijk mega veel ruimte in beslag. Dus ook handig om kleine stukjes mee te nemen als je bijvoorbeeld op visite gaat. Ik vind deze heel geslaagd! Voor €17,50 te koop bij de Hema.

Ik merk zelf dat ik al weer helemaal enthousiast wordt van deze cadeaus. Heb je nog meer tips? Ik hoor ze graag! 

En hopelijk heb jij weer wat inspo voor die lege schoentjes! 

Lieve groet, 

Van de Sint.

Of eigenlijk: van een mama die weer mag doen alsof het allemaal van de Sint komt. (Gelukkig maakt gevulde speculaas veel goed. En truffelnoten.) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.