5 fantastische horeca hotspots voor Kerst - met kids

Gepubliceerd op 6 december 2023 om 06:00

Uit eten met kinderen deze Kerst?

5 horeca adresjes in Twente die fantastisch zijn voor het kerstdiner 

Of brunch. Want bij Kerst hoort lekker uitgebreid tafelen. Thuis lekker koken en tafelen is fijn. Maar net zo relaxed is uit eten gaan op Kerstdag. Ook met kinderen (zeker als je opa en oma meeneemt). Ik begreep de opdracht: horeca hotspots die ook leuk zijn met kinderen. In Twente. Kidsproof aan het kerstdiner. Ik heb 5 fantastische restaurants voor je in Lonneker, Nijverdal, Ootmarsum, Enschede en Hengelo. 

Horeca Twente met Kerst en kinderen

#1. Bij Jacob - Lonneker 

Zeker geen kinderparadijs, maar wel kindvriendelijk! Er is een kinderhoekje die niet centraal staat, maar wel voor vermaak zorgt. En een (kerst)kindermenu. Van het volwassene menu ga ik aan. Steak tartaar, ossenhaas, coquilles en chocola toe. Kerst op je bord.  

Kerstbrunch is ook een mogelijkheid. En, zo fijn, team Bij Jacob serveert dit aan tafel. Kun je gewoon gezellig doorpraten en borrelen. En Bij Jacob heeft zo'n lekkere ambiance.  Je dineert eigenlijk een beetje in een kerstdroom. 

Er is nog beschikbaarheid op eerste en tweede kerstdag! Maar ik gok dat dit niet zo heel lang meer duurt. 

Bij Jacob in Lonneker: leuk met kerst met het gezin!

#2. Pieckfijn - Ootmarsum 

Je hebt de keuze. Je kunt eerste of tweede kerstdag nog aanschuiven voor de kerstbrunch. Op tweede kerstdag kun je na brunchtijd ook 'gewoon aanschuiven' en van de kaart bestellen (tot 17.00 uur). Waarom je hier naartoe moet?

  1. De brunch start met een mimosa
  2. Het ligt in het pittoreske Ootmarsum
  3. Erg sfeervol van binnen 
  4. Het eten is er lekker 
  5. Een spelletjeshoek voor de kinderen 
  6. En de brunch start met een mimosa 

Brunch is met kinderen is ook dikke prima. 's Avonds op de bank met Home Alone. Klinkt als een fijne kerstdag toch? 

Pieckfijn in Ootmarsum: leuk met kerst!
Pieckfijn Ootmarsum
Pieckfijn Ootmarsum: leuk met kinderen!

#3. Sam Sam - Enschede 

Op tweede kerstdag kun je aanschuiven bij Sam Sam midden op de Oude Markt in Enschede. Overdag is er een kerstbrunch (voor kinderen een ander tarief) en na brunchtijd (14.00) kom je genieten van de gewone kaart. Wat eigenlijk fantastisch is. Want ook geen duur menu. Maar wel alles wat je lekker vindt. 

Voor de kinderen is er een kinderhoek. Niet zo'n opzichtige. Meer huiskamergevoel. En er is een kinderkaart. Ik heb wel eens gehoord dat kinderen hun eigen ijsje in de keuken mogen komen maken. Dat weet ik niet zeker. Ik weet wel zeker dat het hier een ho-ho-hotspot is. 

#4. Kleurrijk - Nijverdal 

Als je wat anders wil dan een standaard kaart of menu dan zit je bij Kleurrijk goed. Oosterse invloeden en een prachtige (kleurrijk) interieur. In de 'kassen' achterin staan ook kasten met spelletjes. Lijkt me heel tof om een kas met je gezin te reserveren. Het eten is in buffet. Ook ideaal voor kinderen want ze kunnen zelf kiezen wat ze op hun bord scheppen. Ik gok maar zo dat het Libanees brood bij hun een hit gaat zijn. Je kunt op tweede kerstdag kiezen voor een lunchbuffet of dinerbuffet. Ga voor een kleurrijke kerst! 

Kleurrijk Nijverdal
Flexwerken in Nijverdal: Kleurrijk
Kidsproof lunchen bij Kleurrijk Nijverdal
Spelletjes spelen bij Kleurrijk Nijverdal
Horeca hotspot Kleurrijk Nijverdal
Kleurrijk buffet met kerst: Kleurrijk in Nijverdal

#5. Lust - Hengelo 

Ken je Lust? Dat prachtige kleurrijke restaurant in die industriële omgeving van de Hazemeijer fabriek in Hengelo? Die is tweede kerstdag gewoon keihard geopend. Het eerste tafeltje reserveer je om 11.00 uur. De laatste tafel is te reserveren om 15.30. Dus het wordt een lunch of een early diner. Er is geen kerstmenu. Gewoon lekker bestellen van de kaart. En dat komt hier goed uit want die kinderkaart is om je vingers bij af te likken.  En die voor volwassenen mag er ook best zijn. Ribs, burgers, rendag, verschillende soorten vis, vegetarische currys.. you name it. Bedenk je eigen kerstmenu. 

Waar ga jij naar toe? 

Als je naar één van deze bovenstaande opties gaat: good choice! Laat me weten hoe het was. 

Voor nu ben ik zo benieuwd: waar gaan jullie naar toe met kerst? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.