Bakken voor Halloween... griezelig gemakkelijk!

Gepubliceerd op 13 oktober 2023 om 06:00

Leuk met kinderen, leuk voor jou! 

Ik ben van het type: kleine moeite, groots effect.  Ja, ik vind het heel leuk om met de meisjes te bakken. Nee, ik vind het niet chill als ik na het moment suprême nog een hele tijd bezig ben met opruimen. En ik sta ook niet te springen om veel voorbereidend werk. Wil je ook hapjes of bakken voor Halloween, maar dan easy-stijl? Dan is dit de post waarop je zit te wachten. 

Eenvoudig Koekjes bakken voor Halloween

Minimale moeite, maximaal effect deze Halloween baksels 

Bestel kant en klare koekjes pakketten! 

Ik kan deze paketten niet 'dicht bij huis' ontdekken, maar KoekeFien in België bakt de koekjes voor je. En verstuurt deze inclusief icing (verschillende kleuren) en sprinkles. Het enige wat je nog maar hoeft te doen is schortjes voor, tafelkleed eronder en lekker smeren maar! 

Zelf koekjes bakken is overigens ook niet echt meer een kunst. Je hebt kant en klare mix (bijvoorbeeld van de Albert Heijn eigen merk). Alleen maar even mixen met roomboter en je hebt koekjesdeeg. Bestel griezelige koekjesuitstekers en het feest kan beginnen. Afbakken doe je vervolgens in 15-20 minuten. Ook fijn. Want dan hoeft kroost niet lang te wachten voordat ze verder kunnen. (Voor ongeduldige heksjes zoals onze). 

Zandkoekjes voor Halloween

Bij een bakwebshop bestel je eenvoudig: koekjes-uitstekers, kant en klare icings, sprinkles en oogjes. Bijvoorbeeld via de Leukste Taartenshop (hier favoriet).

Met hetzelfde gemak koop je kant en klare muffins, brownies of een klein drip taartje van de Hema en versier je deze helemaal Halloween stijl. Het versieren is voor kinderen toch het allerleukste gedeelte. En je kunt helemaal los met Halloween prikkertjes, snoepjes en sprinkles. 

Zero moeite: schrijf de kinderen in voor een Halloween bakworkshop in Enschede en Oldenzaal

28 oktober: Halloween bij Heinink

Bij Bakker en Ijs Heinink staan wat leuke workshops op de agenda. Ook met Halloween! Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom om een workshop te volgen waarbij ze allerlei Halloween lekkers maken. Kosten zijn €15 per kind. Hierin zit ook drinken en al het lekkers wat ze maken. Wel pech voor jou: kids mogen dit bij Heinink ook lekker zelf oppeuzelen. Niets voor mama. Vooraf per mail aanmelden.

22, 26 en 28 oktober: Halloween kook- en bakworkshop bij de Kookzolder (Enschede)

Bij De Kookzolder in Enschede gaan de Halloween workshops al vanaf 22 oktober van start. Deze zijn meer geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Dit is een echte kookworkshop. Dus gericht op koken in de keuken. Hoe stoer als ze gewoon zelf soep kunnen maken? 

Op 26 en 28 oktober zijn de bakworkshops. Waar kinderen (vanaf 8 jaar) griezelige cupcakes / cakepop taartjes bakken en versieren. Deze gaan mee naar huis. Dus toch nog wat te proeven. Check de website voor de tijden en om je in te schrijven

29 oktober: Creepy Cupcakes versieren bij De Zoete Kruimel in Oldenzaal 

Er zijn maar liefst 3 tijdstippen op deze dag. Desalniettemin zijn deze plaatsen snel vergeven. Want na het succes van vorig jaar komt er ook dit jaar een cupcake versier editie. En komt je koter verkleed? Dan krijgt koter ook nog een lekkere trick or treat bag mee. 

 

 

Creepy cupcakes maken via de Zoete Kruimel in Oldenzaal
Halloween bak en kookworkshop via de Kookzolder in Enschede

Kleine moeite en vermakelijk om samen te doen deze Halloween hapjes 

Maak een borrelplank!

Een good old borrelplank. Nee, niet old eigenlijk. Helemaal van nu juist. In Hallloween stijl. En super makkelijk om (samen) te maken. Wat je van tevoren wel even nodig hebt zijn oogjes, een stift (met eetbare inkt) en wat leuke prikkertjes, servetjes of een dienblad. Alles om het leuk op te pimpen. Een paar nepspinnen, doodskopjes en skeletten helpen ook. 

Vervolgens kun je echt zo veel kanten op met een borreplank. Denk aan een kaasplankje, fruit- en groenteplank of lekker met allemaal hartige hapjes. Ik raak hier zelf helemaal geïnspireerd van! 

Halloween borrelplank maken
éénvoudige hapjes maken voor Halloween
Gezonde en eenvoudige hapjes voor Halloween

Beetje moeite 

Meringue spookjes en meer via Albert Heijn app 

Hier heb je bijna niets voor nodig en geeft wel een tof effect: maak merinque spookjes! 4 ingrediënten en 10 minuten mixen. En dan kan de oven 2 uur haar werk doen. Dit is de schoonheid van éénvoud. 

Receptje (klik op de foto) komt via de Albert Heijn app. 

Monster lolly's en meer via Lady Lemonade 

Ik ga hier niet opnieuw het wiel uitvinden. Wil je toch wat moeite doen voor je Halloween baksels dan zijn er 1.001 recepten online te vinden. Maar kleine tip van mijn kant: check dan ook eens de blog van Lady Lemonade. Hier staan Halloween baktips op die ook echt te doen zijn. En een beetje origineel. En als jij op mij lijkt. Dan wil je dit. Onderstaande zijn wat voorbeelden. 

Hapjes voor Halloween via Lady Lemonade
Hapjes voor Halloween: Tips van Brendafirst
Halloweendrankje leuk met de kinderen om te maken
Monsterlijke halloween popcorn

Tik tok en Reels 

Wat ik zelf ook super relaxed vind is om recepten via Instagram (reels) of Tiktok te bekijken. Korte filmpjes en dan zie je toch eenvoudig hoe het moet. Zoek bijvoorbeeld op #halloweensnacks en bekijk al het leuks wat voorbij komt. Of je nou wat gaat maken of niet Sowieso hele ontspannende filmpjes om te bekijken (of ben ik dit alleen?) 

De strekking is: maak het gemakkelijk voor jezelf. Zeker dat de kinderen het fantastisch vinden om dit samen met je te doen. Maar ook zij hebben niets aan een mama die veel te druk is en dan ook nog eens hiermee gaat uitpakken. Hou het simpel. En hou het vooral relaxed voor jezelf. Ik geloof echt dat kinderen hier ook een boodschap uit halen. Het hoeft namelijk allemaal niet zo perfect. Het gaat uiteindelijk om wat samen doen. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.