De 10 beste tips voor een Datenight in Twente

Gepubliceerd op 3 augustus 2023 om 08:00

Daten als (jonge) ouders. Waarom zou je?

Even geleden schreef ik al over op date gaan met jezelf. Muy importante! Maar minstens zo belangrijk is het om zo af toe op date te gaan met je lief. Een date night met je partner. Helemaal als je ouders bent.

Wat ga je dan doen op datenight met je wederhelft? Ik heb de allerleukste tips en hotspots voor je datenight in (en om) Twente!

  Datenight met je partner. Waarom dat zo belangrijk is.

  Waarom daten zo ontzettend belangrijk is, júist voor ouders

  Hoezo is daten wanneer je ouders bent zo ontzettend 'belangrijk'? Is dat niet wat overdreven?

  Nee. En nee. Laat me je een aantal redenen geven waarom je als ouders zeker regelmatig een datenight zou moet plannen: 

  • Daten voor verbinding en intimiteit. Alles wat aandacht geeft groeit. Waarom dan niet even wat extra aandacht besteden aan je relatie? Sta even weer stil bij elkaar. Heb gesprekken die niet over de kinderen gaan. Leg die telefoon weg. Kijk elkaar in de ogen. En praat over alles wat jullie belangrijk vinden! Waar zie jij jezelf over 3 jaar? Hoe wil je samen oud worden? Willen we nog meer kinderen? Waar willen we nog naar toe reizen? Als je start, raak je vast niet uitgepraat!
  • Datenights zorgen voor nieuwe herinneringen. Samen herinneringen maken versterkt je band. 
  • Daten met je partner vermindert stress. Je hebt echt even een break van alle andere verantwoordelijkheden. Alles wat er nu toe doet zijn je partner en jij. 
  • Als je date met je lief ben jij een goed rolmodel voor je kinderen. Wat zij zien, is wat zij normaal gaan vinden. Door tijd vrij te maken voor elkaar, laat je zien dat je relatie belangrijk is en dat je er in wil investeren. Wat een krachtige boodschap voor je kind(eren)! Dat liefde ook aandacht en toewijding nodig heeft. 
  • Daten is fijn! Die avond op de bank herinner jij je volgende week echt niet meer. Je samen scheel lachen om Henry van Loon wel. 

  Samen op date in Twente. Waar ga je naartoe?

  #1. Ga voor een culinaire date night

  Ja. Ik bedoel uit eten gaan. Lekker genieten van heerlijk tafelen met je grote liefde. Maar maak er eens een écht culinaire ervaring van. Kies iets wat je anders niet zo snel zou kiezen. Tips nodig? Bij Brenda First ben je echt aan het juiste adres. Eindelijk komt mijn jarenlange horeca ervaring van pas. In mijn blog over Culinaire Uittips in Twente heb ik de beste culinaire plekjes voor je opgesomd.

   Ledeboer - Almelo 

   #2. Bootje varen met je partner; de ideale date

   Niets zo relaxed als op het water dobberen. Zet midden op de plas de motor uit, ga achterover hangen en neem de tijd om te praten. Of zeg juist helemaal niets en geniet samen van de stilte en de natuur om je heen. En als je denkt dat je daarvoor naar Giethoorn moet, think again! Vlak bij Rijssen, in Zuna, ligt vakantiepark Mölke waar je ook heerlijk met je lief een sloep kan huren. 

   #3. Samen op date naar een wijnproeverij

   Datenight kan ook 'nieuwe dingen op het gebied van wijn ontdekken' betekenen. Proeven. Aftasten. Wat vind je lekker? Wat past totaal niet bij je? Boeiend om samen te onderzoeken! De Prinsen in Zenderen organiseert eens in de zoveel tijd een mooie wijnproeverij. Bij De Wijnmakelaars in Delden maak je een afspraak wanneer het jullie uit komt. Nog veel meer beleving is dat je hier de wijn proeft in combinatie met amuses & kleine gerechtjes.

   Bij zowel De Prinsen als ook bij De Wijnmakelaars is er lekker ruim assortiment aanwezig. Dus je loopt zeker weg met een top wijn. Naar jullie eigen smaak. En als een paar weken later die kurk van de fles gaat, denk je zeker nog terug aan die date.  

   #4. Theaterbezoek in Twente op date night

   Wij vinden het tof om samen te lachen. Maar minstens net zo mooi is om samen ontroerd te zijn of te verwonderen. Of misschien is de voorstelling wel spannend. Of haal je er iets moois uit. Genoeg keuze in programma's! Want Twente is goed vertegenwoordigd in theaters. Check de programma's van: 

   #5. Daten in de natuur. Ga picknicken met je partner

   Picknicken klinkt misschien wat kneuterig. Oké. Is het ook. Maar dan op een leuke manier. En super easy eigenlijk. Alles wat je nodig hebt is een kleedje en een mand met jullie favoriete snacks en drankjes. En misschien een klein muziekboxje. Waar ga je dan heen? Dit is eigenlijk nog het leukste: ga naar een plekje in je stad waar je nog niet eerder bent geweest! Misschien even zoeken, maar het is het zeker waard om samen wat nieuws te ontdekken. 

   #6. Ontbijten of lunchen, de ideale partner (&parent)date!

   Een date betekent niet automatisch dat je 's avonds wat hoeft te doen. Minstens zo leuk is samen ontbijten of lunchen. Want, zeg nou eens, wanneer heb je dat de laatste tijd nog zonder kinderen gedaan? En hoe lekker is het om in alle rust je broodje te kunnen opeten. En je koffie warm. Zonder dat jij je druk hoeft te maken of de kinderen wel eten. Of de kinderen het wel leuk hebben. Of er wel wat te spelen is. Of ze blijven zitten. Of ze alsjeblieft even wat zachter willen praten. En niet huilen zou ook wel fijn zijn. En niet 3x mee naar de WC hoeven is ook best chill.

   Je snapt het idee. En ik heb ook nog een vette hotspot voor je: ga naar De Uitkijk in Hellendoorn. Hier heb je echt het gevoel dat je even helemaal weg bent. 

   #7. Actieve date voor jou en je partner

   Een datenight kan inderdaad ook een dateday of dateafternoon zijn natuurlijk. Zijn jullie avonturiers? Denk dan eens aan een actieve date. Iets wat jullie beiden leuk vinden. Of misschien iets wat jullie beiden nog nooit hebben gedaan. Zo ben je samen een mooie ervaring rijker. Even om je op weg te helpen. Wat dacht je van: 

   • Suppen of een andere watersport 
   • Toeren in de omgeving op een E-chopper
   • Salsa dansen
   • Schaatsen (bijv. via IJsbaan Twente, die vanaf oktober t/m maart geopend is) 
   GogBot Enschede Tip van Brenda

   #8. Ga met je date naar een museum in Twente 

   Twentse musea... ik luuuf het. En ideaal als date. Je hebt wat te loeren, je leert waarschijnlijk wat nieuws en je hebt lekker veel om over te kletsen.

   Voor nu heb ik de 3 must-go-to musea in Twente voor je getipt:

   1. Gogbot. Mijn eerste tip is helemaal geen museum. Maar een festival. Lekker tegendraads wel. Maar een dikke tip om samen naar toe te gaan. Van 7 t/m 10 september (2023) is het Gogbot festival in Enschede. Laat je verwonderen door avant-gardistische kunst, muziek en creatieve technologie. Er zijn tentoonstellingen, optredens en zelfs foodtrucks. Het is een feest voor als je interesse hebt in de combinatie techniek en kunst en/of als je benieuwd bent naar de mogelijkheden in de toekomst. Echt. Genoeg. Te. Zien. En te ervaren. 

   2. Memory vrijheidsmuseum in Nijverdal. Interesse in geschiedenis? Dan is dit helemaal in je straatje. Dichtbij is overigens ook de Canadese Begraafplaats (Holten). Indrukwekkend. Zeker. Maar ook onderdeel van de geschiedenis. 

   3. Rijksmuseum Twente. Met haar prachtige grote (en wisselende) kunstcollectie. Hier vind je altijd wel iets wat bij jou past. Wat je raakt. Wat niet. Of waar je niet over uitgepraat raakt. 

   #9. Wellness date voor 2 personen

   Wellness is genieten! Zeker wanneer je samen met je date gaat. En dit kan breed zijn. Ja, je kan heerlijk naar de sauna met z'n tweeën in Twente. Een dag Saré is echt totale ontspanning.

   Maar je kan ook kiezen voor 'mentale' wellness. Kies voor een yoga date of misschien zelfs wel een retraite. Zeker niet voor iedereen deze optie, maar aan de andere kant: don't judge wat je niet hebt geprobeerd. Het lijkt me erg krachtig om samen te doen. 

   #10. Daten in een oldtimer in Twente. Plan een road-trip! 

   In de corona periode was ik erg onder de indruk van de creativiteit van de Twentse horeca. Zo was er bijv. een culinaire route geboren. Je kon langs verschillende horeca hotspots met je eigen auto (of gehuurde Volkswagen Oldtimer) en daar kreeg je heerlijke gerechten mee. Dat principe kun je natuurlijk ook zelf toepassen. En dat hoeft niet alleen met horeca te zijn. Dus huur die oldtimer. Waarom? Instant vakantiegevoel. Daarom alleen al. 

   Bedenk dan een route met allemaal verschillende leuke activiteiten. Voorbeelden?

   • Neem een duik bij het Lageveld in Wierden in de zomer
   • Ga het terras op bij de Stifsjuffer
   • Loop een mooie route op de Sallandse Heuvelrug
   • Eet een lekkere ijscoupe bij Landgoed Kaamps 
   • Ga op natuurijs schaatsen in de winter (goed timen wanneer je de auto huurt wordt wel enigszins een uitdaging) 
   • Ga lekker bij het vuurtje zitten met warme choco bij Buitengewoon Lekker op de Sallandse Heuvelrug

   En zet ondertussen de radio lekker hard en zing mee.  Maak er een feestje van! 

   Wat vind jij de beste tip?

   Misschien heb je zelf nog wel fijne 'Datenight' tips? Ik zou het super vinden als je een reactie achter laat onder deze blog. 

   Thanks!


   Reactie plaatsen

   Reacties

   Er zijn geen reacties geplaatst.