Eerst hulp bij juffen en meester-cadeaus

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 08:00

Ze zijn de superhelden van de klaslokalen. De kapiteins van de educatieve reis die we de basisschool noemen. En als de allerlaatste schooldag aanbreekt is het aan ons om ze waardig te bedanken. Juffen. En meesters. Die zijn nu even 'first'. Laten we de rode loper uitrollen. De confetti afschieten. En een aantal mieterse cadeaus voor ze fiksen. Niks suffig. Keihard superhelden waardig! 15 x juffencadeaus / meestercadeaus die even origineel als verrassend eenvoudig zijn. Voor juffendag, meesterdag of einde schoojaar. 

Originele juffencadeaus

De verwen verrassing 

#1. Handcrème of lipbalsem

Of je doet ze lekker allebei. Ik denk vooral: wat zou ik zelf heel fijn vinden om te krijgen? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zoek regelmatig in mijn tas naar handcrème of lipbalsem. Zeker in de wintermaanden.  Kies voor een leuke verpakking. En kleurrijk kaartje. (Of download onderstaand sjabloon). Easy peasy. En de juf heeft iets wat ze echt gebruikt.  

Ongelimiteerd budget? Dan wordt een lipbalsem of handcrème van Rituals zeker gewaardeerd. Maar vergeet niet dat je deze cadeautjes vaak x3 moet aanschaffen. Incoming budget proof tips. Onderstaande handcrème is van H&M. Ik vond het erg toepasselijk dat hier 'oh, hey hero! op staat. Action of de DM markt in Duitsland heeft handcrèmes onder de €4, die er ook nog eens gezellig uitzien. 

#2. Badzout

Voor een echt verwenmoment. Heeft de juf of meester geen bad? Geen probleem. Want bruisballen zijn bijster fijn om bij je te hebben als je naar een hotel gaat (met bad). Of op vakantie (met bad). Of in een voetenbad. Met andere woorden: met badzout schiet je niet snel mis. Onderstaande is van de Action, maar de Hema heeft eveneens een ruime keuze aan lekker geurende bruisballen. 

Cadeau voor juffendag en meesterdag

Immer gut 

#3. Oehlala, chocola

Niet origineel, wel overheerlijk: chocola! Want: wie maak je nu niet blij met chocola? Favoriet is de Tony Chocolonely. Vanwege de mooie boodschap (slavenvrije chocolade is een ijzersterke boodschap) en de prachtige kleurrijke verpakkingen. Hier kan een leuk kaartje met een persoonlijke boodschap bij. Nog charmanter: laat je koter een superhelden naam voor de juf of meester verzinnen en zet dit bovenaan het kaartje. Voeg dan toe: 'deze kleine snoet bedankt je met een chocoladegroet' 

Tony chocolonely als juffendag cadeau

#4. Literaire pret 

Een boek! Je weet waarschijnlijk niet de voorkeur van de ontvanger. Probeer het neutraal te houden. Dure attentie? Dan ken je Vinted nog niet! Hier kun je echt al wel hele leuke boeken vinden voor €5. Bol.com heeft ook tweedehandsboeken, maar ik merk dat Vinted goedkoper is.

Tips voor 'neutrale' boeken: 

 • Woman van Lucy Woesthof. Een ode aan vrouwen. Krachtig cadeau om te geven! 
 • What I know for sure van Oprah Winfrey. Dit zijn de levenslessen die Oprah zelf heeft geleerd. En die wijsheid heeft ze gebundeld. Echt Oprah stijl. Stof tot nadenken. 
 • Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Hearmin Sunim & Volkers Hennie Lee Youngcheol. Een boek wat vol staat met (boeddhistische) adviezen over reflectie en balans vinden in het leven. 
 • De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy & Arthur Japin. Een moderne fabel voor jong en oud. Prachtige tekeningen en liefdevolle woorden. Een boek wat je vervolgens nog een paar keer leest. Tweede kans is nog vrij prijzig. Dit ga je niet redden onder de €5. Maar zeker de moeite waard. 
 • De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Dit boek herstelt je vertrouwen in de mens. In de maatschappij. Het boek heeft een hele  interessante invalshoek en leest bovendien als een trein. 
Boek als juffendagcadeau
Boek als cadeau voor meesterdag

Proviand pakketje 

#5. Zelfgebakken koekjes

Een cadeau wat laat zien dat je er aandacht aan hebt besteed is altijd een goed idee. Je geeft zoveel meer dan een cadeau. Je geeft daarmee een beleving. Koop een koekjestrommel. Een retro koekjestrommel van de plaatselijke kringloop is fantastisch. Bak vervolgens met je kroost koekjes. Of bananenbrood.  Of macarons (en bel me dan even). Maakt ze helemaal trots. En Super Juf / Master Meester heeft een zorgvuldig gefabriceerd en lekker cadeau. Op het kaartje schrijf je: 'Het was een leerzaam jaar, maar we hebben er mooi wat van gebakken met elkaar! 

Origineel cadeau voor afscheid juf
Origineel cadeau bij juffendag of laatste schooldag

#6. 'S mores

Je leerde me zoveel 's more! Maak een pakketje met: ovenvast schaaltje, een paar marshmallows, wat pure chocolade, biscuits en een klein receptenkaartje. Juf of meester kan nu zelf 's mores maken. Simpel en smakelijk. Zelf doen? Het receptenkaartje is gratis te downloaden! (gewoon even op klikken).

Praktische presentjes 

#7. Pennen 

Brenda, serieus? Dit is toch bij uitstek een suf cadeau? Ja, serieus! En nee, niet suf! Goede pennen zijn altijd welkom. Ik schrijf zelf veel en heb echt 'lievelingspennen'. Die van BIC zijn eigenlijk altijd goed. Liggen fijn in de hand en vlekken nooit. Ben jij goed in DIY? Maak dan samen met je kind(eren) zelf een pennenbakje! Dit kan bijv. met houten ijscostokjes, lege wc rollen of lege blikken. Onderstaand is een voorbeeld met lege blikken. Mij niet vragen hoe je dit maakt. Ik heb andere kwaliteiten. 

#8. Notitieboekje

Lera(a)r(es) of niet: een notitieboekje is altijd handig. Voor honderd-en-één dingen. En er zijn prachtige notitieboekjes te verkrijgen. Onderstaande scoorde ik bij de Action voor €1,99 bij de Action. Maar Hema of Søstrene Grene hebben dito kekke modelletjes. 

#9. Bullet journal

Gaat even een stapje verder dan een notitieboekje. En eerlijk: dit is wel een gokje. Maar als de leraar of lerares van je spruit van schrijven of tekenen houdt dan is een bullet journal (of een schetsboekje) goud! Onderstaande 'stipjes dagboek' is van Søstrene Grene (€5,48). 

Pennenblikjes als cadeau voor juffendag
Leukste memoboekjes en andere cadeaus van de action voor juffendag
Juffendag of einde schooljaar? Kijk ook eens bij Sostrene Grene of Hema!

Pretty little things. 

#10. Theelichthouder of kandelaar 

Hier denk je misschien niet zo snel aan bij een juffen cadeau: maar waarom eigenlijk niet? Kandelaars en theelichthouders zijn altijd enorm sfeerbepalend. Net als een enthousiaste juf voor de klas! De zoutsteen theelichthouder komt van de Action (€1,69) en de twee kandelaars komen van Vinted (nee, ik word niet gesponsord) (helaas). 

Zoutsteen theelichthouder van de action voor juffendag
Zet Vinted in voor juffendag
Tweedehands voor juffendag is ontzettend duurzaam!

#11. Kaarsen 

Kaarsen zijn de nieuwe bloemen. Je hebt tegenwoordig  hele knappe exemplaren. Van dit soort kaarsen wordt je toch vrolijk? Het loont wel om even te speuren naar budgetproof kaarsen. Ik betaalde voor dit setje van 3 kaarsen €15 (huilen bij de kassa als je net voor 3 juffen hebt gehaald). Bij de Hema heb je er 4 voor €6. Dus zakdoekjes kunnen in de tas blijven. 

Kaarsen voor juffendag of einde schooljaar
Juf, je was on fire dit schoojaar
Kaarsen van de Hema voor juffendag

#12. Vaasje 

'Dit baasje bedankt je met een vaasje!' Net zoals een kandelaar prima kan, kan een leuk vaasje ook altijd! Je kunt samen met kind leuke (wilde) bloemen plukken. En in het vaasje doen. Zo is het cadeau echt van jullie samen. En misschien laat de juf of meester het wel een tijdje op het bureau staan. Dat maakt kind vast en zeker super trots. 

Cadeaubon 

#13. Cadeaubon

Totaal safe deze optie. Maar safe is niet perse saai. Bij safe weet je wel zeker dat de ontvanger er wat aan heeft. Wat is nu een leuke bon voor rond de €5 waar superheld juf of meester echt wat mee kan? Nou, van de Broodbode bijvoorbeeld! Voor €5 heeft de meester bijna een gratis broodje te pakken. Of een arretjescake. Een ijsco-bon van Van der Poel voor zomerse verkoeling is ook origineel! Dan zet je op het kaartje: 'dit meisje bedankt je voor de leuke tijd met een ijsje'.

Gadget gifts 

#14. Telefoonoplader 

Is nuttig. En nuttige dingen denk je misschien niet gelijk aan. Ja, het ziet er wat minder feestelijk uit dan gekleurde kaarsen of vers geplukte bloemetjes in een leuk vaasje. Maar ik weet zeker dat deze vaker wordt gebruikt! Via Ikea zijn ze €5. Op het kaartje schrijf je: 'omdat ik me bij jou in de klas kon opladen'. 

#15. Telefoonhouder

Deze vind ik dus zelf ook heel handig. En nee, niet alleen om leuke foto's en filmpjes mee te maken (alhoewel ik niet kan zeggen dat ik dat nog nooit heb gedaan). Praktisch om de telefoon in te zetten als je een recept moet lezen terwijl je tussendoor aan het koken bent. Of naast je neer te zetten als je aan het werk bent. Ikea (€2,29). 

  Gadgets voor juf en meester
  Origineel cadeau voor de meester

  Ik hoop dat je nu heel iets minder stress hebt voor de aankomende juffendag, meesterdag of einde schooljaar. Aanvullingen hoor ik ook nog graag! Laat je me het weten in de comments? 

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.