Vaderdag hotspot in Twente!

Gepubliceerd op 4 mei 2023 om 08:00

Verras je vader met een stoere mannen brunch bij De Heerlijke Huiskamer in Bentelo 

Vaderdag kado ideeën

Kinderen die ontbijt op bed maken. Een tekening voor papa. Dan naar je schoonvader. En naar je eigen vader. Dat is zo'n beetje de standaard strekking van vaderdag. Leuk? Ligt eraan. Vind je kruimels in bed fijn? Zit je te wachten op nog een tekening aan de muur? Vind je het prettig om op Vaderdag allemaal verplichtingen te hebben die buiten jou om gaan? 

Want ik kan me best voorstellen van niet. Ik kan me voorstellen dat je comfortabel wil uitslapen. Dat je wel into een amusante lunch of brunch bent. Maar verder geen verplichtingen. En dat je de avond afsluit met sport op tv. Klinkt goed? Dat snap ik. Ik zou ook eigenlijk veel liever mijn eigen Moederdag willen bepalen. Dat gun ik de vader van mijn kinderen ook. 

Uitslapen en sport kijken. Daar heb ik geen invloed op. Maar Vaderdag brunch tip? Die heb ik wel voor je! Een stoere mannenbrunch. Op een plekje waar de kinderen het ook Mega Mindy leuk hebben. En wil je graag je (schoon)vader op Vaderdag zien? Neem hem mee! Kan hier gewoon. 

Vaderdag brunch ideeën
Vaderdag brunch in huiskamer sfeer
Vaderdag brunch bij De Heerlijke Huiskamer

Vier Vaderdag bij De Heerlijke Huiskamer in Bentelo

Vlak voor Bentelo (als je vanaf Delden komt) ligt, midden in de weilanden, De Heerlijke Huiskamer. De naam is allesomvattend. Met een loungebank en open haard voelt het ook als een huiskamer. Eentje met prachtige grote ramen. Die zicht geven op het terras en de buitenspeeltuin. Eerst een kopje koffie en huisgemaakte ranja voor de meisjes. En de Vaderdagcadeaus op tafel! 

Beste vaderdagbrunch in Bentelo
Beste vaderdag brunch in Twente

Wij kozen voor een Vaderdagbrunch. De meisjes kregen een eigen versie van de brunch. Zo hadden wij een broccolisoep vooraf en de meisjes een klein tomatensoepje. In een espresso kopje. Ik hou daar zo van. Want als het er poppig uit ziet, dan proberen onze kinderen het ook (eerder).

Maar het draait vandaag vooral om papa. En die boodschap komt over. Alles wat Niek lekker vind is er: zalm, huisgemaakte kaasjes & brie, huisgemaakte (Lakenvelder) kroketten, eiersalade, kaasbroodjes... the whole mikmak. Hij geniet zichtbaar. Missie geslaagd.  

Vaderdag brunch 2023
Stoere Vaderdag brunch
Lekkerste vaderdagbrunch in Twente

En nu naar buiten! We lopen langs de kippen (wat zijn het er veel!) en schapen naar achteren. Op zoek naar de varkens. Er zijn grote varkens en kleine biggetjes. De meisjes vinden het spannend, maar ook fascinerend. Ik vind het bijzonder om te kunnen laten zien dat (bijna) alles wat we eten ook hier wordt gemaakt. Al snappen Maren en Juune nog niet veel van dat concept. Interessant vinden ze het zeker! 

Natuurlijke vaderdag brunch 2023
Vaderdag brunch op zelfvoorzienende hotspot
Vaderdag brunch in Twente

Achterin bij de varkens is nog een grote tuin die ze eerst willen verkennen. Ik kan me voorstellen dat het hier, hartje zomer, heerlijk vertoeven is aan de rand van de vijver. Nu op naar de speeltuin. De meisjes lopen gezellig met blote voeten in het zand. Kan prima in de fraaie natuurlijke speeltuin. Ze redden zichzelf hier prima. Relaxed voor ons. Eega en ik pimpelen plezierig op het terras. Want, nog een fun fact, er worden hier zelfs eigen biertjes gebrouwen! 

Vaderdag ideeën: ga brunchen!
Voor Vaderdag met het gezin op pad in Twente

Al het etenswaar wat het team van De Heerlijke Huiskamer maakt verkopen ze ook in de winkel. En dat is veel! Denk aan allerlei zuivel producten (allerlei kaassoorten, melk, chocolademelk, vla, ijs en ijstaarten), drank (siropen, advocaat, bier), koek en banket, chocola, vlees en nog meer. 

Brunch voor vaderdag
Lunch voor vaderdag 2023
Lekkers voor vaderdag

Deze robuuste planken verkopen ze ook in de winkel. Ook een heel fijn Vaderdag cadeau: een plank gevuld met allerlei lekkers. Borrelkaasjes en/of mooie stukken vlees voor op de barbecue. Of wat dacht je van huisgemaakte bonbons met koffie of zelfs whisky smaak? Top het af met eigen gebrouwen biertjes of een mooie fles wijn. Met genietende-vader-garantie. 

Borrelplank voor stoere vaders
Borrelplank voor Vaderdag
Vaderdag ideeën 2023

Op Vaderdag is de Heerlijke Huiskamer van 11.00 tot 17.00 geopend. De brunch kan tot 14.00 uur gereserveerd worden. Een drankje op het terras kan ook altijd. Vergeet dan die zalige bitterballen niet! 

Ik vind eigenlijk dat ik, na het regelen van zo'n top brunch adresje, een avondje Echte Gooische Moeders kijken heb verdient....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.