Magnifieke Moederdag!

Gepubliceerd op 30 maart 2023 om 08:00

'Jij bent een poepie' fluistert Juune hier in mijn oor. Lekker Juune. Op zo'n moment vraag ik me wel eens af: Zou mijn moeder ook zo'n fase met mij hebben gehad? Vast hoor. Alleen moeilijk voor te stellen.  Precies dat denk ik ook als ik gefrustreerd raak met de kinderen. Of als ik niet meer weet hoe ik onze huilende of driftige dochter(s) aan moet pakken. Zou mijn moeder ook door al deze fases heen zijn gegaan?

Dat kan eigenlijk niet anders. Ze had 3 kleine kinderen en een man die een eigen zaak runde.  Waar hij dag en nacht aan het werk was. Waar mijn moeder vervolgens ook nog hielp. Geen schoonma(a)k(st)er. Geen oppas. Geen kinderdagopvang.  Geen auto. Geen bakfiets. Geen mobiel gemak. Geen boodschappen thuisbezorgd. Geen last minute Flink. Ze deed alles zelf. Ze maakte alles zelf. Die heldin. Dan kan het niet anders zijn dan dat ze ook frustraties met ons (lees: mijn broers) heeft gekend. 

Nu ik zelf kinderen heb denk ik steeds vaker: hoe deed ze dat?  Ik kan ze hier thuis met moeite op tijd aangekleed op school krijgen. Naast dat ik een nieuw soort ontzag voor haar heb, ben ik haar ook zo dankbaar. Dan zie ik oude foto's waar ik met outfitjes op stond die ze, tussen alle bedrijven door, ook nog zelf heeft genaaid. Al die kleine dingen verraden haar zorgzaamheid en liefdevolle aandacht. 

Dat verdient liefdevolle aandacht van mij op Moederdag! Dat commerciële gebeuren? Ja! Want: wanneer ga je het anders doen? En mijn moeder verdient dat. Commercieel gepeupel of niet. En laat ik nou een gouden tip hebben! Want mijn moeder maak je blij met eten. En tijd doorbrengen met haar dochter. En ik ken een heel knus plekje waar ze verrukkelijke high-teas en (moederdag)brunches hebben.  Huisgemaakt. Zoals mijn moeder dat vroeger ook deed. Fijne bijkomstigheid: dit plekje is voor jou ook heel chill!  

Karmeliet in Zenderen 

Als je van Zenderen naar Hertme rijdt (langs de kerk in Zenderen), dan zie je aan de rechterkant het heerlijke theehuis 'Karmeliet' liggen. Dit is een smakelijk adresje om met je moeder heen te gaan. Maar ook super relaxed voor jou. Want de kinderen kunnen hier gewoon mee. Die vermaken zich gegarandeerd in de prachtige (natuurlijke) speeltuin buiten. Er zijn maar weinig theehuizen waar het voor jezelf ontspannen is om (kleine) kinderen mee te nemen. Bij de Karmeliet kan dit perfect! 

Je kunt hier lunchen, brunchen en een high tea-en. Ik heb mijn moeder verwend met een high tea. (Nagenoeg) Alles wat je op de etagères ziet liggen komt van eigen bodem. En dat proef je! De patisserie (die macarons... hemels!). Broodjes. De salades. De quiches. De saucijzenbroodjes. De bonbons. De kazen. In alles is de Karmeliet (als onderdeel van Het Ideaal) zelfvoorzienend! Dat is toch een indrukwekkend concept? 

Kinderen krijgen hier een eigen kinder-high-tea! Inclusief eigen 'thee'. De elegante en poppige theepot voor de meisjes was gevuld met siroop. Geniaal! De dames waren helemaal trots op hun eigen etagère. Pannenkoekjes en brownie-lolly's zijn favoriet. Maar de grootste hit is zelf 'thee' inschenken. Dat is toch ook super schattig? En, geheel in thema, is de siroop zelfs huisgemaakt! 

Fantastische locatie 

Ijzersterk punt van deze hotspot is de locatie. Je kunt zalig zitten op het zonnige terras waar je uitkijkt op al het groen wat rondom de Karmeliet ligt. Aan de ene kant zie je nog een stukje van de moestuinen. Daarnaast ligt een groot veld waar ook picknickbankjes staan (ook heerlijk om te relaxen in de zon). De mooie natuurlijke speeltuin ligt gelijk naast het terras. Goed overzichtelijk zodat je de koters in de gaten kunt houden.  

Aan de andere kant van het terras ligt de meest prachtige beplante en (deels) beboste tuin. De Kloostergaarde.  Het is een smaakvolle tuin om doorheen te wandelen. Naast bloemen, planten en bomen zijn hier ook beelden terug te vinden. En zelfs een moestuin. Mijn moeder kan een goed onderhouden en gevarieerde tuin erg waarderen. Er even met haar doorheen lopen is dan ook de kers op de taart. En punten voor mij natuurlijk. 

En mijn moeder en ik? Die hebben lekker de hele middag gekeuveld. Langzaam ging de thee over in een wijntje. Regen naar zon. En het gekeuvel in gelach. Dat is wat even tijd voor elkaar nemen doet. 

Wat zijn jullie plannen voor moederdag? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.