Vier je allerleukste kinderfeestje in Almelo: Bij Natuurhus!

Gepubliceerd op 21 september 2023 om 21:07

Origineel kinderfeestje in Twente 

Kinderfeestje in Almelo 2.0 

Kinderfeestjes. Zucht. Je wil een beetje origineel. Kan ik me zo voorstellen. Je wil ze amuseren. Kan ik me zo voorstellen. Je wil misschien niet dat ze weer standaard aan die patat met kipnuggets zitten. Kan ik me ook zo voorstellen. Kortom je wil een beetje inspiratie voor een kinderfeestje 2.0.  

Hier zit je goed! 

Ken je het Natuurhus in Almelo? Het pareltje omgeven met groen midden in de binnenstad van Almelo? Met een prachtige natuurlijke speeltuin. Waar ze met water en zand kunnen spelen (gouden combi). Wellicht ben je hier al wel eens geweest. Maar je wist vast niet dat ze hier ook de allerleukste kinderfeestjes geven! Wat er allemaal mogelijk is? Veel! 

Kinderfeestje bij Natuurhus Almelo

Maak van je kinderfeestje bij het Natuurhus een old school spelletjesmiddag

Omdat het Natuurhus omgeven is met prachtig groen is het (bij een semi blauwe lucht) ideaal voor buitensport en -spel. Het ruime veld naast het Natuurhus, langs de waterkant, leent zich perfect voor sport en spel. Wat dacht je van: 

 • Een speurtocht, waarbij je zelf verschillende schatten verstopt. Deze 'schatten' kunnen bijv. beschilderde 'happy stones' zijn. Of muntjes die ze moeten verzamelen. Met een x aantal munten kunnen ze een taart winnen (die je natuurlijk toch al lang voor de jarige had). 
 • Je kunt ze 'in het wild' loslaten om schatten te zoeken. Net even wat avontuurlijker: maak van tevoren een heuse schatkaart! Extra uitpakken? Neem piratenmutsjes, piratenjasjes en ooglapjes mee. Maak er een echte beleving van. 
 • Zoekbingo. Je wil gemakkelijk? Dat weet ik toch! Dus ik heb een sjabloontje uitgewerkt. Klik erop en bewaar deze. Paar keer uitprinten. Pen en vergrootglas erbij en laat de kinderen lekker zoeken! 
 • Annemaria Koekoek. 
 • Het postbodespel. 
 • Flessenvoetbal. Als je zelf even wat flessen (kraan)water mee neemt en een voetbal dan heb je een eenvoudig, maar lekker actief spel.

Via Speelbeweging (een initiatief van Jantje Beton) vind je nog veel meer enerverende buitenspelletjes terug! 

Kom een kinderfeestje vieren bij het Natuurhus in Almelo
Horece met toffe speeltuin: Het Natuurhus in Almelo
Mooie natuurlijke speeltuin in het Doepark

En dit maakt het kinderfeestje 2.0: Jorien, van Bij Natuurhus, die de horeca runt maakt op verzoek een picknickmand voor je klaar. Jarige en vriendjes genieten van allerlei lekkers. Biologische limonade, broodjes, vrolijke fruitspiesjes en misschien wat koekjes of ander zoet. Het is seizoensgebonden dus de inhoud kan variëren. Kleedje mee en jij hebt een super kinderfeest! (#momhero) 

Kosten voor het picknicken zijn: €7,50 per kind en €12,50 per volwassene. Sport en spel is in principe kosteloos. De enige investering is voorafgaande aan het feest even wat moeite moeten doen om de spelletjes voor te bereiden. Maar less is more. Kinderen verwachten geen Expeditie Robinson. En er zit al een fantastische speeltuin bij het Natuurhus.  

Picknicken Bij Natuurhus in Almelo
Lunchen bij Natuurhus met de mooiste speeltuin van Almelo
Vier je verjaardag bij Natuurhus in Almelo

Volg een workshop bij Kaliber Almelo en ga aansluiten naar het Natuurhus!

Ik wordt hier dus he-le-maal enthousiast van! Kaliber zit op een steenworp afstand van het Natuurhus. En Kaliber geeft de allerleukste workshops voor kinderen. Maar wat je waarschijnlijk niet wist is dat dit ook kan voor een kinderfeestje! 

Dus weg met die voorspelbare kinderfeestjes! Kaliber Almelo heeft workshops: 

 • Illustratie 
 • Dansspellen. Een kleine choreografie maken of een Tik Tok dans.  Een Tik Tok dans! Gegarandeerd dat ik me onsterfelijk maak bij onze meisjes met zo'n workshop. 
 • Djembé! Origineel. Ook verassend om te zien dat onze meiden dit fantastisch vonden! Het heeft wat magisch. Hoe ze ervaren dat ze zelf in staat zijn om muziek te maken. En nu mag het een keer lekker luid! 
 • Theater spellen. 

Een workshop duurt gemiddeld 1 uur (beelden: 1,5 uur). En zijn het meest geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Prijzen variëren afhankelijk van de workshop. Maar als richtlijn kun je denken aan €100 voor een dansworkshop en €187,50 voor een workshop beeldend (waar het materiaal en dergelijke dan al bij in zit). Bij een groepje van 10 kinderen is dit dus €10 tot €18,75 per kind. 

Er zijn geen vaste dagen (echter is zondag nooit een optie) of tijdstippen. Het gaat in overleg met Kaliber Almelo omdat zij afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van ruimte en docenten. Maar er is altijd heel veel mogelijk! Ik merk echt dat Kaliber goed is in het meedenken over dit soort toffe activiteiten. 

Daarna loop je zo naar het Natuurhus. Voor de prachtige natuurlijke speeltuin. En om samen lekker wat te eten. 

Workshop boeken? Bel dit nummer. 

Vier je kinderfeestje bij Kaliber in Almelo
Workshop Djembé op je kinderfeestje bij Kaliber Almelo
Kunstzinnig kinderfeestje via Kaliber Almelo

Bekijk reptielen op je kinderfeestje bij het Natuurhus!

Voor stoere en onderzoekende kinderen: organiseer een reptielen kinderfeestje! Reptielenworkshops.nl vertellen de kinderen circa 1 uur tot 1,5 uur (ligt een beetje aan de spanningsboog van de kinderen) over verschillende zoogdieren en reptielen. Hierbij nemen zij 5 verschillende soorten mee. Die de kids zelf mogen aanraken! Super stoer en educatief! 

De kosten zijn rond de €160 voor (max.) 10 kinderen. Dit is inclusief reiskosten en btw.  Het kan een beetje variabel zijn (afhankelijk van de brandstofprijzen). Maar het zal niet veel afwijken. Je kunt er ook nog extra dieren bij boeken (€15 per dier). 

Bel eerst even Bij Natuurhus of zij de kamer hiervoor beschikbaar hebben. Dit is een kamer die ze af kunnen sluiten zodat er geen tocht binnen komt. Vervolgens bel je Reptielenworkshops.nl om het kinderfeestje in te plannen!  

Erg origineel. Onderstaande foto's zijn van Ilona van @joyofunique. Zij vertelde dat haar zoon Nout (kijk nou hoe stoer met die slang!) het er nu nog over heeft. Onvergetelijk kinderfeest dus!

Reptielenworkshop op kinderfeestje in Almelo
Kinderfeestje met reptielen in Twente
Kinderfeestje met reptielen bij Natuurhus
Avontuurlijk kinderfeestje in Almelo

Kinderfeestje feestelijk afsluiten met eten Bij Natuurhus 

Die kinderen zijn er wel aan toe na zo'n fantastische middag. Even een rustpunt. Samen eten. Maar waar ga je dan voor op een kinderfeestje 2.0? 

 • Pannenkoeken versieren! Jorien bakt de pannenkoeken en de kids versieren ze. Lekker smeren. Maar ook: lekker van alles proeven. Kosten zijn €4,50 per kind. Poffertjes kan ook! 
 • Kindertosti's en biologische limonade (€4,50 per kind + €5,50 voor een grote kan ranja) 
 • Monkeyplatters! Onze kinderen zijn een dol op. Een plankje vol met verschillende hapjes. Een soort tapas voor kids. Denk aan fruit, groente, kaas, worst, crackers. Super feestelijk. Want eigenlijk zijn het kidsproof borrelplankjes. Voor €13,50 heb je een plankje voor 2 - 4 kinderen. 
 • Patat kan ook altijd. Maar wat dacht je van een combinatie met vega bitterballen? €6,50 per kind. 

En voor mama hebben ze een hele fijne latté. 

Daar ga je. Super toffe, creatieve, kunstzinnige, educatieve en originele kinderfeestjes in het hartje van Almelo. En gezellig afsluiten aan tafel Bij Natuurhus. Het type kinderfeestje die mama ook wil. Reserveren? Dat kan hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.