De 7 allerbeste restaurants voor culinaire datenight in Twente en Salland

Gepubliceerd op 25 oktober 2023 om 06:00

Heb je die mooie blog over datenight gezien? De beste dates zijn die waar je lekker mag eten. Waar je samen op een culinaire reis gaat.

In Twente & Salland is meer dan genoeg keuze uit heerlijke horeca hotspots die helemaal dateproof zijn. Ik hoop dat ik je toch kan verrassen met onderstaande restaurants.

Waar ik op let? Met het eten moet het goed zitten. Geen twijfel. Anders ga je niet. Voor ons is dat we misschien wel een beetje verrast willen worden. Niet te heftig hoor. Een beetje geprikkeld worden. Het interieur moet knus zijn. Ik ben daar nou eenmaal een sucker voor. En het gastheerschap on point. 

Onderstaande opties hebben dit allemaal. En een beetje meer. Lees mee! 

Deze restaurants zijn date night proof!

#1. Dorset - Borne

Ervaar je een drempel? Dat snap ik. Want dat had ik ook. Toch echt niet nodig. Vergeet niet: dat bij een goed restaurant ook goed gastheerschap hoort. Als jij je hier niet op je gemak voelt doen zij iets verkeerd.

Maar dat doet team Dorset niet. Sterker nog: dit is echt één van hun allersterkste punten. Bij binnenkomst een warme welkom. Het team luistert aandachtig naar je voorkeuren. Je wordt geen moment vergeten. En als je wat te vieren hebt geef dit dan van tevoren even door. Dan versieren ze de tafel feestelijk en smaakvol. 

Het eten is hemels. Bruisend. Verrassend. Avondvullend. En als je naar huis gaat krijg je ook nog de befaamde zelfgebakken bitterkoekjes van Willem mee. 

Dorset - Borne

#2. Valencia - Deventer 

Instant vakantiegevoel als je binnen stapt bij Valencia in Deventer. Aan de zijkant zitten knusse nisjes. Deel een nisje, bestel verschillende tapas en neem de hele avond de tijd om te proeven en te praten. 

Op de kaart is het fusion. Lekker divers dus. De cocktails zijn faboulus. Maar het is vooral de vibe hier die rockt. Waar ik ook erg enthousiast van wordt zijn de events die ze hier organiseren. Wat dacht je van oester & champagne zondag? Of een diner show? 

Minder geschikt voor date night, maar heel tof voor je volgende vriendinnendate: bottomless drag queen bingo brunch. Bingo, drag queens, onbeperkt wijn en een lunch. Count me in! 

Valencia - Deventer

#3. Ledeboer - Almelo

Dit restaurant tip ik mensen als ze mij vragen waar je in Almelo lekker kunt eten. Naast een gastronomisch genot is het ook nog eens in een subliem pand gevestigd. Namelijk in het oude bankgebouw van de Twentsche bank. Middenin het centrum van Almelo. Beneden verraden de oude kluisdeuren de vorige bestemming van het pand. Hier zitten is een beleving op zich. 

De grandeur van het gebouw (zowel buiten als binnen) verzacht door de persoonlijke touch van het team. We werden warm welkom geheten door onze gastheer en ontvingen zelfs een kaartje met een persoonlijke boodschap toen we aan tafel gingen. Het eten is smaakvol. En dat wordt altijd in acht genomen. Verrassend en (vooral) puur. Maar wel met Twentse nuchterheid. 

Er zijn 2 menu's (Ledeboer & Groen). Per menu kun je kiezen voor hoeveel gangen je gaat. Vanaf drie tot zeven gangen. Voor de volledige ervaring. En dan kun je dat ook nog aftoppen met een kaasselectie die vanaf de kaaswagen die naar je tafel rolt. En jullie rollend naar huis. 

Foto's Ledeboer Almelo via @waartwenteeet dankzij @missyuuls 

#4. Mira - Almelo 

Een tweede charmante keuze in Almelo is Mira. Authentiek Turks. Wat het zo bijzonder maakt is dat het team van Mira in de smiezen heeft hoe ze een knus huiskamer-gevoel neerzetten. Je komt binnen in een warm interieur. Je gaat zitten en het team van Mira regelt de rest. 

Je geeft hier ook aan hoeveel gangen je graag wil en dan wordt je verrast. Eigenlijk heb je gewoon een hele genotvolle avond hier door de warme sfeer, persoonlijke benadering en (hopelijk) vermakelijk gezelschap. Het eten is hier de bonus. 

Mira - Almelo

#5. De Prinsen - Zenderen 

Van 9 februari t/m 31 maart kun je aanschuiven in Zenderen aan de bar bij de 'Nachtslager'.  De entourage is al heerlijk. Je zit aan de bar en kunt meekijken hoe de chef oesters voor je klaar maakt. En coquilles, bao buns, ribstuk en vanille ijs met Baileys & chocola. En dit is nog niet eens alles! 

Wij waren hier vorig jaar en het was fantastisch! Knettergezellig aan de bar en lekker van alles te bekijken en proeven. Echt een full experience. Het personeel was er vriendelijk. En niet zuinig met de wijntjes. Voor wie dat kan waarderen (me!) Lekker van alles proberen. Hoe leuk voor je datenight? 

Klik op de foto voor het filmpje! 

#6. Braskoer - Lettele

Waar? Lettele! Dichtbij Deventer. Ik heb hier met vriendinnen gegeten en wist meteen: dit is een restaurant voor Niek en ondergetekende. Het eten is er heerlijk en wordt verrassend gereserveerd. Amuse uit een sieradenkistje, gamba's geflambeerd aan tafel en een steak uit een koffer. Ik hou van dit soort creatieve presentaties! En daar komen ze helemaal mee weg omdat het eten zo goed is. Ook zijn de vegetarische keuzes hier echt uitzonderlijk goed! Geen vegetarische pasta's of gevulde groentes maar een vegetarische versie van eendenborst en coquilles. Hier neem je de vegetarische keuzes niet uit principes. Maar omdat ze echt een volwaardige concurrentie van de vlees- en visopties zijn. En dat vind ik echt bewonderenswaardig. 

De sfeer is warm. Denk aan warme aardetinten. Haardje. Wijnkamer.  Het type sfeer waar je lekker (lang) kunt tafelen en nagenieten. Terwijl ik het schrijf weet ik: het wordt weer tijd dat we gaan! 

#7. Bij Jacob - Lonneker 

Restaurant en boetiekhotel Bij Jacob in Lonneker is vrij recentelijk geopend en weet precies hoe ze een verfijnde maar gezellige sfeer neerzetten. Ik voel een knipoog naar de roaring twenties met alle luxe van nu. En ik love het! 

Je kunt hier veel kanten op. Een dinerdate kan ook al een uitgebreide lunch zijn samen of ga voor cocktails aan de bar. Ga je liever dineren? Dan heb je de optie om je te laten verrassen of om zelf van de kaart te kiezen. Alle diner date klassiekers staan op de kaart. Denk aan oesters, steak tartaar en een tartelette met citroen meringue voor dessert. 

En als je het helemaal af wilt maken kun je een kamer boeken in het boetiekhotel. Ultimate date night! 

Ik krijg er zelf weer helemaal kriebels in mijn buik van. Zo fijn deze adressen. Niets geen gehaast hier. Deze horeca hotspots weten hoe ze een beleving neer zetten. 

Heb jij nog aanvullingen? Drop ze in de comments hieronder! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.