Terras top 50 met kinderen! - Deel 2

Gepubliceerd op 29 juni 2023 om 08:00

In en om Twente - Deel 2 (van 2) 

Vorige week deelde ik het eerste deel van deze serie. Nieuwsgierig naar de rest? Ik neem je mee naar het tweede deel van de top 50 terrassen in Twente (en om Twente) met kinderen! 

Ijsjes eten bij Meadow in Deventer

Meadow Deventer

Deurningen

#26. Pelle's

En we starten gelijk met een knaller van een terras. Pelle's in Deurningen heeft namelijk officieel het mooiste terras van Nederland! Pelle's staat op 1 in de terras top 100 van Misset Horeca. En ik snap wel waarom. Het terras is groot. En toch heel toegankelijk. Het assortiment is er ruim. Heel ruim. Zo is er voor de koters een speciale kinderkaart. En voor jou? Je kunt brunchen, lunchen, borrelen, dineren, kiezen van de wijnkaart, bierkaart, gin & whisky kaart, cocktailkaart, ijskaart. Neem een bescheiden koffie (met een gebakje?) of ga 'all in' en neem een tafelproeverij. 

Wat ik zelf heel bewonderenswaardig vind is dat Pelle's heel actueel blijft. Zo doen ze vaak wat met 'speciale' dagen (denk aan moeder- en Vaderdag, Pasen, Hemelvaart, Kerst, etc.), ze organiseren verschillende activiteiten en Pelle's blijft vernieuwen. 

Goed. Uiteindelijk kom je hier ook met je nageslacht. Wat is er leuk voor de kinderen? Er zijn maar liefst 2 speeltuinen. Eén buiten gelijk naast het terras (= super handig) en één binnen. Die laatste is misschien wat meer geschikt voor als je de kinderen niet meer constant in de gaten hoeft te houden (voor 4 jaar en ouder). Mama niet bellen. Ik zit op het terras te pimpelen. 

#27. Landgoed Kaamps

In Deurningen weten ze hoe het moet. Niet één maar twee top terrassen hier. Landgoed Kaamps ligt niet ver van Pelle's vandaan. En is minstens net zo veelzijdig. Het is een boerderij en daar kun je dan ook van alles over leren. Kinderen mogen kijken hoe de koeien gemolken worden, hoe kaas wordt gemaakt of hoe de koeien in de stallen aan het chillen zijn. 

Vervelen lukt ze hier niet, want daarnaast is er ook nog een mooie buitenspeeltuin aanwezig en wat boerderijdieren die ze van dichtbij mogen bekijken. Ook kun je zelf nog even een 'koe' melken als je wil. 

Landgoed Kaamps heeft een goede kaart. Hoe kan het ook anders als veel van eigen bodem komt? De mini pannenkoekjes met kwark en jam zijn bij de dames favoriet. Maar na een middag spelen gaat een grote pannenkoek er ook maar wat graag in. 

Hier worden ook tal van activiteiten georganiseerd. Ook vaak in de kindervakanties. Hou daarom in de zomervakantie de socials van Landgoed Kaamps in de gaten. Of volg Vettt, waar alle activiteiten ook terugkomen. 

Top terrasen met kinderen in Deurningen - Twente
Terras in Deureningen
Speeltuin in Deurningen

Kaamps Deurningen

Borne

#28. 't Pannenkoekenhuis 

Grijs gebied dit. Ik vind een pannenkoeken huis doorgaans niet echt de beste plek om te terrassen. Maar in Borne zit je wel op een flatteus terras. En wij hebben de kinderen inmiddels wel op een leeftijd dat ze zelfstandig naar de kinderhoek (binnen) gaan. Voor ons eigenlijk best wel een goede deal hier. Komt ook omdat het pannenkoekenhuis toch vrij kleinschalig is. Makkelijk te overzien. En pannenkoeken. U can't go wrong met pannenkoeken. 

Hertme 

#29. Jachtlust

Net iets buiten Borne ligt hotel en restaurant Jachtlust. Ik kende dit restaurant al wel. Ik kende de vermakelijke speeltuin alleen nog niet. Wat een leukerd! De lunchkaart heeft iets meer opties voor kinderen dan de dinerkaart (die voornamelijk uit patat + snack bestaat). Dit stekje is mieters.

Leuk terras in Twente
Terras met speeltuin in Hertme
Terras met speeltuin in Twente

Jachtlust Borne

Denekamp

#30. Stroothuizen schaapskooi 

Ik kan niet anders zeggen. Hier kom je echt even tot rust. De schapen lopen hier vrij rond en je hebt een prachtig uitzicht op de Twentse natuur vanaf het terras. Openingstijden zijn wat beperkt en de kaart eveneens, maar niets fijner dan hier verstillen. 

De speeltuin is niet groot, maar biedt genoeg uitdaging. Mooie natuurlijke materialen. Past hier perfect. 

Leuke activiteiten in Twente met kinderen
Leuke Twentse uitjes met kinderen

Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp

Ootmarsum 

#31. Bie Heintje 

Met één voet binnen zie je gelijk: hier is veel te doen voor de kinderen! Naast een binnenspeeltuin (Happy Heintje) en een ruime buitenspeeltuin kun je hier ook midgetgolven, bowlen of voor een andere (familie)activiteit gaan. Bie Heintje is ook prima te combineren met een wandeling in Het Springendal

(Groot)Ouders zitten prima op het terras, maar de serre is eigenlijk nog wat knusser (en fijner zitten). Er is een kinderkaart. Er is voor jou een borrelplank de luxe, loaded fries en koude drankjes. 

#32. Watermolen Bels - Mander 

Ik hou hier van. Dit is vintage. Maar niet de hippe versie 2.0. Gewoon echt nog old school. Een watermolen. Een interieur wat stil lijkt te staan (en dit misstaat haar niet). En een mooi terras. Mooi verscholen tussen het groen en de bomen. En een speeltuintje wat afgeschermd is van de straat. 

De laatste keer dat we hier waren was het nog wat fris, maar konden we wel lekker met onze snoet in de zon. Heerlijk! Kinderen hebben hier ruime keuze aan pannenkoeken, tosti's en echte kindergerechten (met verassing). En wat er is, is goed. Het voelt hier een beetje alsof je bij oma op bezoek gaat. Die zelf nog even een appeltaart heeft gebakken. Er zijn slechtere manieren om je zondagmiddag in te vullen. 

Bentelo

#33. De Heerlijke Huiskamer

Midden in de weilanden, vlak voor Bentelo, ligt 'De Heerlijke Huiskamer'. En heerlijk is het zeker. Voor jou (want: huisgemaakte bitterballen. Ik herhaal: huisgemaakte bitterballen). Maar ook zeker voor de kinderen. Want er is niet alleen een leuke (natuurlijke) speeltuin, maar er lopen ook dieren rond. Varkentjes, schapen, vissen en heel veel kipjes. Dit is allemaal onderdeel van de zelfvoorzienende keuken van De Heerlijke Huiskamer. Maar dat zal onze kinderen worst zijn. Zij vinden het voornamelijk heel erg interessant om naar te kijken. 

Wil je hier nog wat meer over lezen? Lees de blog over de Heerlijke Huiskamer nog eens terug! 

Leuke uitjes met kinderen in Bentelo
De heerlijke huiskamer als leuke activiteit met kinderen
Natuurlijke speeltuin in Twente? Ga naar de Heerlijke Huiskamer

De Heerlijke Huiskamer in Bentelo

Markelo

#34. Herberg de Pot

Een groen terras en een prachtige weidse buitenspeeltuin. So far so good. Het meubilair is niet super comfy en zeker niet hip, maar het unieke authentieke gevoel als je deze herberg binnen stapt maakt dat goed. En een terras omgeven met groen is een cadeautje op zichzelf. 

Diepenheim

#35. Kasteel Warmelo

Het terras is beeldschoon. Dit zou je inderdaad in een kasteeltuin verwachten. De kaart is eenvoudig. Niet echt sprake van een borrelkaart. Maar je kunt er wel drinken en lunchen. En het hoeft ook zeker niet decadent. Een broodje ham of kaas is ook zeker een goede optie.

Er is geen speeltuin. Kasteel Warmelo heeft een andere troef voor kleine kasteelheren en dames: zandsculpturen! Weet je niet precies wat je daar bij voor moet stellen? Nou check dit eens. 

En nog interactiever: ze kunnen er een speurtocht op het landgoed doen! Ik gok dat dit wat meer geschikt voor kinderen boven de 6. 

Nijverdal 

#36. Bistro Oale Sté 

De bistro is onderdeel van de camping De Noetselerberg. De bistro heeft een landelijke vibe. Wat natuurlijk op en top op een camping in Twente past. 

Voor de kinderen is er plenty te doen. Binnen is een speeltuin, buiten idem, springkussen, een interactief speeltoestel en zelfs pannaveld om te voetballen.  

De kaart bestaat uit alle klassiekers. En meer. Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu. Maar waarom zou je ze eens niet wat anders laten proeven? Er zijn genoeg voorgerechten die in de kern ook heel erg kidsproof zijn! 

#37. Buitengewoon Lekker

Ook deze is bij ons favoriet. Omdat dit een heel veelzijdige hotspot is. Af en toe lopen we eerst het kabouter- of eenkhoorntjespad op de Sallandse Heuvelrug om daarna te lunchen of te relaxen bij Buitengewoon Lekker. We kunnen er ook zo naar toe. Er is een (kleine) speeltuin achter het terras. Onze kinderen zijn doorgaans maar druk met één ding: Het Buitencentrum wat ernaast zit. Hier kunnen ze allerlei dingen onderzoeken / bekijken. Vinden ze mega interessant. Een filmpje kijken of  laten verwonderen door de expositie die er op dat moment is. 

Als ze wel eindelijk bij ons aan tafel komen dan weten ze dat hier de allerlekkerste cake (van Bakkerij Nollen) op de kaart staat. Even wat hapjes en dan snel weer door naar de speelplek vooraan het kabouterpad. Yep. We hebben hier te maken met een top terras. 

Buitengewoon Lekker op de Sallandse Heuvelrug
Buitengewoon lekker leuk met kinderen
Leuke speeltuinen met terrassen in Nijverdal

Buitengewoon Lekker in Nijverdal

Hellendoorn

#38. De Uitijk

Salland snapt het. Dit is ook al zo'n comfortabel terras. De Uitkijk is ten eerste een uiterst charmante locatie om te zien. Vanaf het terras heb je vervolgens een oogverblindend uitzicht op de Sallandse Heuvelrug. Ik was enthousiast om te horen dat hier ook een keileuke speeltuin voor de kinderen is. Het kindermenu stelt hier niet veel voor. Gelukkig staat er een heerlijke truffelpasta op de kaart die ook harstikke koter-vriendelijk is. Of ga voor een high tea. Hier hebben ze wel een leuke kindervariant van! 

Raalte 

#39. De Flierefluiter

De ANWB heeft al jaren op rij De Flierefluiter aangemerkt als leukste uitje van Overijssel. Dat is geen kattepis. Er is dan ook veel amusement op deze speelboerderij. Hou me bij: je kunt hier spelen in de binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin, dieren bekijken en aaien in de kinderboerderij, XXL blokkenschuur, crossbanen, skelterbanen, doolhof of naar de fuifkar. En dit is nog niet eens alles. 

Toegang is vrij prijzig, maar je hebt wel een hele dag vermaak (en de kinderen onbeperkt gratis ranja). Klinkt als een heftig terras uitje? Valt mee! Alles is veelal vanaf het terras te overzien. Dus ja. Waarschijnlijk wel wat schreeuwende kinderen. Maar ze hebben wijn. 

Flierefluiter in Raalte is een leuk Sallands uitje

De Flierefluiter in Raalte

Holten

#40. Kinderboerderij Dondertman

Maar dit is ook een leukerd! Ook in de categorie kinderspeelboerderij. Maar iets kleinschaliger. En toch hebben ze van alles wat. Zo is er een springkussen, draaimolen, buitenspeeltuin, skelters en kunnen de kinderen zelf konijntjes vasthouden en aaien. Super schattig.

Ook deze terras ervaring doe je iets meer voor de kinderen dan voor jezelf. Maar lekker in het zonnetje aan de klets met je vriendin is ook plezierig voor jou. 

Kinderboerderij Dondertman in Holten
Leukste activiteiten Twente met kinderen
Speelboerderij Dondertman is een top uitje met kinderen!

Kinderboerderij Dondertman in Holten

#41. Brasserie Twenhaarsveld (op het Landal Green Park) 

Op Landak park Twenhaarsveld zit een brasserie die ook voor niet Landal gasten toegankelijk is. Doen! Want hier is een enerverende speeltuin. Inclusief Adventure Tower. Daar is het spruit wel even zoet mee. 

Over de gehele breedte van de speeltuin loopt het terras. Heerlijk koel onder de festival tentdoeken. Het terras is afgescheiden met groen. Ideaal. Want zo zie je alles, maar zit je niet met je snuit op het terras. 

Deventer

#42. Brasserie Pa & Ma in Schalkhaar

Nee. Geen Twente meer. We zaten met Raalte ook al over die grens, maar met de auto is het vanuit Twente niet ver rijden. Dus ik reken deze opties ook goed. Zeker als je leest wat voor leuke adresjes ik hier nog voor je weet! 

Grootste troef van dit terras is het mooie landelijke uitzicht. Het meubilair buiten staat in schril contrast met het meubilair binnen. Dat is zonde! Want voor de rest is het hier fijn geregeld voor gezinnen.

Een springkussen naast het terras en een uitgebreide kinderkaart. Er is niet alleen nagedacht over originele gerechten voor de kleinsten, maar ook lekkere snacks! Gewoon even wat fruit of snackgroentes. Simpel. Maar deze mama vind het erg fijn! 

#43. Hotel Gaia

In Diepenveen, net iets buiten Deventer, ligt hotel Gaia. Al lijkt het eerder een landgoed. Het is idyllisch omgeven met groen en een grote waterplas. Achter het hotel zit een bos. De combi wandelen en daarna even relaxen bij Hotel Gaia is goud.

De kaart is volledig vegetarisch. Maar verrassend veelzijdig! Geen kinderkaart. Maar van de 'normale' kaart lusten ze ook zeker de zoete aardappel friet, avocado friet (even de wasabi mayo achter houden) of laat ze lekker kaasfonduen. 
Er is geen speeltuin hier. Maar je kijkt uit over een weids grasveld. Alleen dat is eigenlijk al vertier genoeg. Laat ze zelf maar eens ontdekken wat ze kunnen doen. Worden ze creatief van!

Hotel Gaia Diepenveen
Top terras in Deventer met kinderen
Hotel Gaia is een leuke hotspot voor gezinnen in Deventer

Hotel Gaia in Diepenveen

#44. NuNu Averlo 

Allereerst is deze speeltuin sterk. Veelzijdig, maar wel overzichtelijk. Genoeg te doen, maar niet hysterisch. Kids in de boomhut en jij aan een drankje van de buitenbar. Op dit terras heb je instant vakantiegevoel! 

Je kunt je in een stoel nestelen recht aan het terras of je kiest één van de vele picknicksets die (ruim) verspreid zijn over het grasveld ernaast. En aan de andere kant van de boom zit nog een terras. Bij lichte regen of iets grauwer weer zou je ook nog lekker in de dome kunnen zitten. Dit is echt een uniek plekje! 

Er staan kinderopties op de kaart. Maar ik vind het verdraaid fijn dat ze hier ook gewoon een boterham met pindakaas kunnen krijgen. 

#45. Buitenpost - Twello 

Ik vind het altijd een beetje lastig uitleggen wat Buitenpost precies is. Het is een enorm landgoed in Twello. Waar ze een blote-voeten-pad hebben gecreëerd, een streekwinkel (hou ik van), een camping, een wijngaard en een proeflokaal in een kas (beeldschoon). Met een terras. 

Bij het blotevoetenpad zijn ook terrassen en speelweides aanwezig. Verwacht hier geen uitgebreide kaart. Maar het is wel authentiek. En stoer. En een vrij gevoel. Zo'n plek waar de kinderen lekker rond kunnen scharrelen. Op ontdekking. En jij tijd hebt voor leuke gesprekken. 

Check ook de agenda op de website. Buitenpost heeft vaak ook leuke activiteiten. 

#46. Meadow

Ook fan van deze! Meadow heeft een beach club achtige vibe. Met een strand aan de IJssel. Sinds 2019 geopend en alleen in de zomer kun je hier terecht. Maar waarom zou je ook in de winter gaan terrassen? Silly you. 

De vibe is er heerlijk. Een eclectisch interieur met veel rotan. Echt een beachy gevoel. Er is een kinderkaart. En ze hebben hier de allerleukste gekleurde waterijsjes. Met een belangrijke boodschap. 

Kinderen vinden het natuurlijk fantastisch op het strand. Maar er is binnen ook nog een grote speelhoek. En buiten staat een zand- en watertafel voor de kleinsten. Er worden ook echte ECHTE leuke kinderactiviteiten georganiseerd hier. Jaarlijks staat hier Circus Snor in September en soms komt de Gele Verhalenbus langs. Hou de agenda in de gaten! 

Meadow Deventer op het stadstrand aan de IJssel
Meadow Deventer top terras met kinderen
Meadow Deventer beachclub van Deventer

Meadow in Deventer

Tilligte

#47. Rouwers

Dit is dus echt zo'n plekje waar jij je kinderen + je ouders mee naar toe kan nemen. Waarschijnlijk kennen ze dit (nog) wel.  Het terras zelf is niet heel sfeervol (komt een beetje door de meubels). Maar de  (duidelijk ervaren) dames en heren in de bediening maken dit meer dan goed. De speeltuin zit pal naast het terras en is een goede combi van uitdagend maar toch lekker overzichtelijk. 

De kaart is zonder poespas. Vinden mijn ouders fijn. Voor kinderen zit je hier wel redelijk vast aan patat + snack combinatie.  Maar je zou ook prima van de 'volwassen' kaart kunnen kiezen. Ham met meloen, stokbroodjes of de gerookte zalm kan ik ook prima aan onze kinderen slijten.

Losser 

#48. Dijk59

Ik had deze op de lijst. En had het er weer afgehaald. En nu staat deze er toch weer op. Ik ben er zelf namelijk nog niet geweest en kan er dan ook niet goed over oordelen. Maar ik kreeg deze wel als vette tip binnen. En als ik even speur op de socials en internet heeft dat een hele goede reden. Wat een geduchte terras topper! 

Een ruim terras, ruime (en veelzijdige) speeltuin en een kostelijke kaart. De Twentse gemoedelijkheid straalt er vanaf. De speeltuin is omheind (handig!) en achter kunnen kinderen samen met hun ouder(s) ook nog vissen. Zo origineel! 

Berkelland

#49. Erve Brooks Gelselaar

Nog een blote-voeten-pad! En wat voor één! En minstens net zo fantastisch is hier het avonturen pad! Daar zit toch een toffe hindernis parcours in. Dit is voor echte aapjes. Maar we zijn er nog niet. Ook is er nog een klompenpad, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, museum en kinderboerderij. 

En een terras. Maar hier kan je eigenlijk niet lang blijven zitten. Daarvoor zijn alle activiteiten veel te leuk. Eet 1 van de 40 (!) pannenkoeken, doe je schoenen uit en voel je weer kind op het blote-voeten-pad! 

Hengelo

#50. De Verééniging

Ik deed Hengelo de vorige ronde wat te kort (zie deel 1 van deze blog). Want er is ook nog een andere hele leuke terras topper hier. De Verééniging! Zit schuin tegenover centraal station (dus erg centraal). 

Het pand is prachtig. Het personeel is leuk. Op het terras zit je goed hier. De kinderen vermaken zich in het 'klim- en klauterpad'. Er is geen kinderkaart, maar ik heb gemerkt dat de bediening graag met je meedenkt. 

Leuk terras in Hengelo: de Verééniging
Kidsproof Hengelo: de verééniging
De Verééniging Hengelo: leuke kidsproof hotspop met speeltuin!

De Verééniging in Hengelo

Ik moest weer voor de overtreffende trap: 50 kindvriendelijke terrassen. En dan moeten ze ook nog leuk voor ouders zijn. Note to self: volgende keer is een lijstje van 20 stuks ook voldoende hé Bren? Maar ik vind het wel oprecht leuk om allemaal uit te zoeken / op te speuren. En dat uittesten is ook niet echt een straf. 

Ik hoop dat ik je heb kunnen verrassen met deze terrassen! Waar ga je binnenkort eens naar toe? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.