Budgetproof activiteiten met kinderen in Twente en Salland

Gepubliceerd op 7 november 2023 om 06:00

Budgetproof kinderactiviteiten in de herfst 

De Sint maakt zich zo heel langzaamaan op voor een bezoek aan Nederland. Ik vind het een heerlijke tijd. Maar wel veel drukte en onrust voor kinderen. Fijn om even wat (herfst)activiteiten met kinderen te doen die niet enorm prikkelend zijn, veelal lekker in de buitenlucht en die vrijwel niets kosten. Het enige wat je investeert is je tijd. 

Kinderboerderij 

De combinatie van dieren kijken en een speeltuin is precies wat ze willen. Hier betaal je doorgaans geen entree en is prima geschikt voor koters vanaf 1,5 jaar. Soms zit er horeca bij (die ik graag support), maar vaak neem ik zelf wat snacks en drinken mee. Ideaal budgetproof kinderuitje.

Drie persoonlijke favorieten:  

#1. Dondertman in Holten

Wel met entree. Maar vanaf 1 november is dit nog maar €2,50 pp en daar krijg je echt veel voor terug. Want hier mag je niet alleen dieren kijken hier mag je ook dieren aanraken! Zoals een konijn (voorzichtig) op schoot nemen en aaien. Cute! Daarnaast is er echt veel speelgelegenheid. Een grote speeltuin, maar ook een springkussen, draaimolen en een parcours met trapskelters. Hier kunnen onze dames zich uren vermaken.

#2. Kinderboerderij Almelo

Niet op de laatste plaats omdat het lekker dichtbij is. Maar ook zeker omdat het lekker divers is. Geen entree. Maar je kan wel voer kopen om aan de geiten / bokjes te voeren. Kinderen mogen hier zelf tussendoor lopen. En mogen ze, als ze durven, de geitjes borstelen. Naast geitjes en bokjes zijn er ook biggen, kippen, konijnen, allerlei vogelsoorten en ezels. Er is een klein gedeelte waar ze met loopauto’s kunnen rondrennen en er is een grote (zand)speeltuin aan de achterkant. Te bereiken via de kinderboerderij.

#3. Kukelnest Goor

Dit was al een heel leuk kinderuitje in Twente maar is nog  maar leuker geworden. Er is namelijk net een groot klimbos geopend. Die lekker uitdagend is. En dit is bovenop de interactieve beweegboog, skelterbaan, piratenschip, springkussen en andere speelactiviteiten die er al zijn. Lekker veel te doen dus. Maar ook veel te zien. Want er is een scala aan dieren. Entree is €1,50, maar kinderen onder de 2 zijn gratis. In de herfstperiode zijn ze niet standaard alle dagen geopend. Bel vooral even voor de zekerheid voordat je de auto in stapt! Vanaf 1 december t/m februari zijn ze echt gesloten. 

Boswandeling

Ultiem herfstgevoel: regenjas en laarsjes aan, snuitjes verbergen in een warme sjaal en lopen door de oranje / bruine herfstkleuren van het bos. Regen vind ik niet eens erg nu (wel handig om droge broekjes en dikke sokken in de auto te leggen). Een beetje fris ook zeker niet. Smaakt de warme koffie straks alleen maar lekkerder van. Tips nodig voor leuke boswandelingen met kinderen? Hou mijn blog in de gaten. Deze deel ik binnenkort met je! Hier heb ik alvast fantastische wandelroutes voor jou. 

Natuurlijke buitenspeeltuinen

Want herfst betekent natuurlijk niet dat je niet meer naar buiten kunt! Er zijn nog genoeg dagen waarop het niet regent in de herfst en winter. En Twente & Salland is rijk aan buitenspeeltuinen. Ik hou erg van natuurlijke speeltuinen. Alles gemaakt van hout en met oog op natuurlijke elementen. Zo kan er gespeeld worden met zand maar vaak ook water. En misschien is er nog andere flora en fauna te ontdekken!

Een perfect voorbeeld hiervan is de speeltuin in het Doepark in Almelo. Bij het Natuurhus. Maar ik heb nog twee dikke tips voor je. 

#1. Speeltuin Koemaste in Hellendoorn

Beetje lastig om deze speeltuin te vinden. Ik zou naar de Ben & Jerry’s fabriek in Hellendoorn navigeren en vanuit daar de eerste rechts en de eerste links. Hier is een (kleine) parkeerplaats. Als je vanuit daar naar de waterplassen loopt zit je goed. Hier zijn smalle bruggetjes en houten palen over het water gemaakt. Expeditie Robinson stijl. Als je niet bang bent dat je kid(s) nat word(en) zit je hier goed! Het is een kleinschalige speelplek. Zeker niet om een hele dag vermaak te hebben. Maar je kunt er ook nog lekker wandelen.

#2 Klauterbos bij het Hulsbeek  

Deze is het zeker waard om even voor in de auto te zitten. De route start vanaf de parkeerplaats (P1) en heeft de toestellen naast en over de beek gebouwd. Hierdoor krijg je spannende uitdagingen voor kids. Er zijn kleine klautertoestellen maar ook een grote klimtoren. Met glijbaan. En op het strand van het Hulsbeek is ook nog een klimkasteel. Hier heb je zeker een paar uur vermaak. 

Ga (herfst)knutselen! 

Buiten regen? En geen zin om dit te trotseren? Hoeft natuurlijk ook niet. Wel zin om samen een activiteit te doen? Je kunt natuurlijk ook altijd thuis (herfst)knutselen! En dat hoeft echt geen flinke toewijding te zijn. Wat dacht je van een nostalgische spinnenweb? Vind je die al wat lastig? Gebruik dan oogjes, touwtjes en stiften om dennenappels of kastanjes op te pimpen. 

Maak tekeningen / figuren met herfstbladeren. Verf pompoenen. Of beschilder stenen en leg deze terug in de natuur. Zodat de gelukkige vinder even kan glimlachen. Een soort moderne flessenpost. Reken maar dat kind dit als avontuur ziet! 

Wat is jullie ultieme budget herfstactiviteit? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.